Stijgingen en dalingen

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de min op 546,18 punten. De hoofdindex raakte eerder op de ochtend de jaarwinst even kwijt. De MidKap verloor 0,2 procent tot 779,59 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,4 procent.

Bij de kleinere bedrijven kelderde Kas Bank ruim 17 procent. De effectendienstverlener boekte afgelopen halfjaar minder winst. Ook de opbrengsten vielen lager uit. Het bedrijf verwacht dat de tweede helft van 2018 en 2019 uitdagend zullen zijn.

Kabel- en telecomconcern Altice Europe was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een verlies van 4 procent. ArcelorMittal voerde de stijgers aan met een plus van 1,7 procent. Volgens persbureau Reuters heeft de staalfabrikant een akkoord gesloten met de Italiaanse vakbonden over de voorwaarden voor de overname van staalfabrikant Ilva.

Digitaal beveiliger Gemalto won 0,8 procent. De Amerikaanse toezichthouder CFIUS heeft goedkeuring gegeven voor de overname van Gemalto door zijn Franse branchegenoot Thales. Industrieel toeleverancier Aalberts Industries daalde 0,2 procent na een kleine overname.

Galapagos won 0,1 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft samen met partner Gilead Sciences positieve resultaten behaald in een studie met het middel filgotinib tegen de ziekte van Bechterew, een gewrichtsaandoening.

Hekkensluiter bij de middelgrote bedrijven was groothandelsbedrijf Sligro met een verlies van ruim 2 procent. beursintermediair Flow Traders voerde de stijgers aan met een plus van 1,2 procent.

In Frankfurt zakte Commerzbank 0,4 procent. De Duitse bank moet deze maand zijn plek in de toonaangevende DAX-index inleveren aan fintechbedrijf Wirecard (plus 1,9 procent). In Londen dikte Bovis Home 4,8 procent aan. De Britse huizenbouwer ziet de jaarwinst aan de boven kant van de verwachtingen uitkomen.

De euro was 1,1627 dollar waard, tegen 1,1623 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 68,83 dollar. Brentolie klom 0,4 procent in prijs tot 77,58 dollar per vat.

Bron: Nieuws.nl
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in