SEO

SEO

Elke dag struint de ‘robot’ van Google het internet af naar nieuwe websites, nieuws, updates etc. Deze ‘Googlebot’ is voorgeprogrammeerd en beoordeelt jouw website aan de hand van een groot aantal SEO succesfactoren. Googlebot komt gemiddeld één keer in de drie/vier weken langs een gemiddelde website: hij bekijkt dan wat er veranderd is en bepaalt per pagina/zoekwoord weer een nieuwe ranking. Door je website SEO-proof te maken kan Google je website beter vinden en dus hoger ranken (kies je er niet voor dan blijft een goede ranking dus achterwege). Heb je nieuwe SEO teksten en wil je niet afwachten tot Googlebot jouw website bezoekt? Ga dan naar Google Console en laat de nieuwe pagina meteen indexeren (ga in Google Console naar Crawlen –> Fetchen als Google).

 

Google ranking: 3 belangrijke factoren

De robot van Google kijkt naar heel veel factoren. Dit zijn de drie belangrijkste waarmee u direct kunt zorgen voor een hogere natuurlijke vindbaarheid:-

Content: zoekwoorden per pagina en juiste zoekwoord-dichtheid. De juiste zoekwoorden waar potentiële klanten op zoeken in Google. Deze zoekwoorden dienen op de juiste manier verwerkt te zijn in de content (zie hieronder).

Techniek: je bent aangemeld bij Google, makkelijke navigatie, robots.txt geplaatst, geen lange laadtijd, geen flash-films, sitemap aanwezig etc

Populariteit & autoriteit: anderen praten over jouw bedrijf op social media, je houdt je website up-to-date, plaatst nieuws, schrijft een blog, reageert op forums etc. Autoriteit door linkbuilding. Hoe meer backlinks (externe pagina’s die naar jouw website linken), des te hoger de pagerank.

SEO teksten: waarom zoekwoorden?

De keywords of zoekwoorden zijn erg belangrijk voor Google. Herhaal je een keyword meerdere keren op een webpagina, dan herkent Google dit. Hierdoor ‘begrijpt’ Google beter wat jouw bedrijf doet en waar je goed in bent. Je bent als het ware beter in een ‘hokje’ te plaatsen. Dit is hetzelfde ‘hokje’ dat mensen invullen’ als ze in Google een zoekopdracht intikken. Dus door het verwerken van de juiste zoekwoorden in je webteksten genereer je meer traffic naar je site. Om de juiste zoekwoorden te achterhalen is gedegen zoekwoordenonderzoek noodzakelijk.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in