Ontzorgen


Iedere onderneming heeft fiscale, juridische en administratieve kanten. Administratie, belastingaangiften, salarisadministratie, personele vraagstukken en zaken die te maken hebben met (eigen) vermogen van de dga. Wij helpen u met proactief advies en praktische ondersteuning en ontzorgen u van uw lasten.

Bijtelling en auto van de zaak


Bij een auto van de zaak komen elementen kijken als bpm, motorrijtuigenbelasting en bijtelling.

Btw


De meeste ondernemers moeten belasting betalen over hun omzet. Maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. De btw die u over uw kosten en uitgaven betaalt, is fiscaal aftrekbaar.

Eindejaarstips


Haiplus zet voor u de belangrijkste Eindejaarstips 2018 op een rijtje. Met fiscale tips en aandachtspunten voor bedrijven, directeur-grootaandeelhouders (dga’s) en particulieren.

Huwelijkse voorwaarden


Met huwelijkse voorwaarden zorgt u voor een optimale vermogensplanning en -bescherming. Het kan in verschillende situaties verstandig voor u zijn om zulke voorwaarden op te stellen. Wij adviseren u graag hierover.

Levenstestament


In een levenstestament legt u vast wie voor u beslissingen mag nemen als u het zelf niet meer kunt. Zo bepaalt u wie voor u bepaalt.

Wet DBA


Op 1 mei 2016 verviel de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) en trad de wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) in werking.

Dga-pensioen


Als het gaat om uw pensioenopbouw, neemt u als dga een bijzondere positie in.

Pensioen werkgever


Pensioenadvies voor werkgevers richt zich op uw collectieve pensioenregeling én de communicatie naar uw medewerkers.

Salarisadministratie uitbesteden


Heeft u personeel in dienst, dan hoort daar onlosmakelijk een salarisadministratie bij.

Bedrijf verkopen


Het verkopen van een bedrijf is een complex proces dat vraagt om een goede planning en voorbereiding. Maar hoe en waar moet u beginnen?

Werkkostenregeling


Binnen de WKR kunt u maximaal een bepaald percentage van uw totale fiscale loon (de vrije ruimte) besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw medewerkers.

Wet werk en zekerheid


Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz) zijn de regels voor ontslag en contracten flink veranderd.