Marketing: een MUST!

Het tijdperk van de marketing

Het aantal bedrijven stijgt vandaag de dag nog steeds. Het is dus zeer belangrijk dat u uw onderneming onderscheidt van uw concurrenten. Met behulp van marketing kan u uw onderneming kenbaar maken aan de consument. Verder kunt u niet meer om het gebruik van Social Media marketing heen. Het is de manier om  naamsbekendheid te creëren

 

Wat houdt marketing in?

Marketing is alles wat een bedrijf doet om de verkoop van producten of diensten te doen stijgen. Er zijn vele soorten marketing, maar waarom is marketing nou zo belangrijk?

 

Vergroten van de naamsbekendheid

Uw bedrijf promoten doet de naamsbekendheid vergroten. Veel bedrijven zeggen: ik maak winst en heb vaste klanten, waarom zou ik meer klanten willen als me dat juist geld kost? Ten eerste hoeft marketing niet altijd geld te kosten. Ten tweede kunt u met behulp van marketing meer betrouwbare klanten kweken. Uw bedrijf valt in de smaak bij de desbetreffende klant en kan een klant voor ‘altijd’ worden. In dit geval haalt u de kosten er zeker uit. Kijk dus niet alleen naar de verwachten kosten en inkomsten op korte termijn, maar ook op lange termijn. Bij een goede dienstverlening zullen de klanten geheid over uw bedrijf praten, dat ook weer de naamsbekendheid doet vergroten.

 

Imago

Allereerst is marketing belangrijk voor uw imago. Met behulp van marketing kunt u laten zien waar uw bedrijf voor staat en wie u bent. Overigens creëert dit naamsbekendheid. Dit dient overgebracht te worden op de doelgroep. Met een effectieve marketingstrategie kunt u het juiste beeld creëren bij de desbetreffende doelgroep.

Verbeteren bereikbaarheid

Dit bereikt u met een vorm van marketing zoals het oprichten van een website. Heeft u een eigen onderneming, maar geen website, dan bent u lastig te bereiken voor de klant. De klant komt moeilijk aan achtergrond informatie en mogelijk aan uw gegevens.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in