Logo: zo kleurrijk als het maar kan

Een nieuw logo: een van de moeilijkste maar belangrijkste aspecten van je bedrijf.

Het valt gelijk op bij de klant. Is het groot, klein? Rustige of opvallende kleuren? Zit er tekst bij? Is het pakkend? Er komen veel elementen bij kijken. Zo zijn er veel inspiratiebronnen voor het bepalen voor het juiste logo voor jouw bedrijf. Als we kijken naar de logo van Apple, was het puur toeval hoe de logo is ontstaan. Bedenker van de logo Rob Yanov zegt: ”Ik kocht een hele zak appels, legde de appels in een schaal en ik heb er een week over gedaan om dit beeld na te tekenen. Ik nam een hap uit de appel en toen realiseerde ik me dat een ‘bite’ precies hetzelfde klinkt als de computerterm byte.”

Daarnaast hebben kleuren ook veel invloed op hoe de klant de logo observeert.

Rood

Rood is een emotionele kleur die energie, passie en kracht oproept. Rood trekt echt de aandacht wordt daarom in veel logo’s gebruikt. Het roept gek genoeg ook een gevoel van honger op! Daarom komt deze kleur veel voor in logo’s van fastfoodketens.

Oranje

Oranje staat voor enthousiast, jong en betaalbaar. Een heldere en aantrekkelijke kleur die de aandacht vraagt van de kijker. In Nederland staat oranje natuurlijk voor veel meer! Hierdoor legt de gemiddelde Nederlander de link met voetbal, het koningshuis en met Nederland in het algemeen.

Groen

Groen is een rustgevende, verfrissende en harmonieuze kleur. Deze kleur wordt veel geassocieerd met gezondheid en natuur. Bedrijven die zich bezig houden met duurzaamheid en MVO zullen snel geneigd zijn deze kleur te gebruiken om in te springen op de natuurlijke associatie die mensen hierbij hebben.

Blauw

Blauw straalt kalmte, succes en loyaliteit uit. Deze kleur wordt het meest gebruikt in logo’s. Vooral de zakelijke dienstverlening en de overheid maken veel gebruik van deze kleur. Betrouwbaar overkomen is voor dit soort bedrijven namelijk essentieel.

Paars

Paars staat voor luxe, rijkdom en spiritualiteit. Deze kleur wordt veel gebruikt in het onderwijs en bij de wat luxere producten.

Grijs

Grijs staat voor intelligentie, praktisch en solide. Grijs wordt vaak gebruikt als basis in een logo en heeft de neiging de kleur die ernaast staat te versterken.

Zo zie je maar weer dat een klein detail enorm veel invloed heeft op de uitstraling en de betekenis van de logo. Gelukkig weten onze designers en marketeers hoe zij ermee om moeten gaan om de perfecte beeld te creëren voor jouw bedrijf!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in