Je webshop koppelen aan je online boekhouding

Je webshop koppelen aan je online boekhouding

Als ondernemer ontkom je er bijna niet aan: werken met een webshop. Hierdoor kunnen klanten online kennis maken met je producten en hoeven ze niet meer de deur uit om een product bij je aan te schaffen.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat bijna de helft van alle aankopen van Nederlanders online wordt gedaan. Het zal je dan ook niet verbazen dat veel ondernemers de stap wagen om een webshop te beginnen. Webshops nemen een enorme vlucht en als logisch gevolg daarvan, groeit ook het aanbod van webshopapplicaties. De bekendste webshopapplicatie van dit moment is onder andere, Magento en WordPress.

Helaas worden veel bestellingen vanuit de webshop nog handmatig door de ondernemer zelf of door de accountant bijgewerkt in de boekhouding. Dat kan vele malen sneller, beter en goedkoper! Maar hoe dan? Hoe zorg je ervoor dat bestellingen meteen klaar staan in je boekhoudpakket?

 

Webshop en administratie…

Het houden van een webshop gaat uiteraard ook gepaard met het bijhouden van je administratie. Wie online wil ondernemen, wil ook graag de boekhouding inzichtelijk hebben om de webshop goed te kunnen sturen. Bij een webshop kom je – als je het goed doet – al snel om in de bestellingen en facturen. Als je de bestellingen vervolgens handmatig in je boekhoudpakket moet invoeren, kan ik me voorstellen dat je dit als tijdrovend en ontzettend saai ervaart. Je wilt je tijd waarschijnlijk liever op een andere manier besteden. In de ideale wereld zijn producten, prijzen, voorraad en klanten in je webshop en boekhouding altijd up-to-date. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je kiezen om je webshop en je boekhoudsoftware aan elkaar te koppelen. Bestellingen worden dan direct bijgewerkt in je administratie.

Gelukkig hebben wij bij Haigroep beide expertises aanwezig: Haiplus voor de boekhoud programma’s, en Haionline voor de website en de koppeling. Vraag direct een offerte aan en zie wat wij voor u kunnen betekenen!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in