Apple: een upgrade

De data van Apple dateert van 3 september en laat zien dat 85 procent van alle gebruikte toestellen naar iOS 11 is overgestapt.

Een percentage van 100 procent is niet haalbaar, omdat er altijd mensen zullen zijn met oudere toestellen. Duidelijk is wel dat de overgrote meerderheid heeft gekozen voor updaten. Slechts 10 procent draait nog op iOS 10 en 5 procent heeft een nog oudere iOS-versie. Ontwikkelaars doen er daarom goed aan om in ieder geval iOS 10 en nieuwer te ondersteunen, want voor oudere versies is het een aflopende zaak.

 

Er is dan ook nauwelijks sprake van fragmentatie onder iOS-gebruikers. De meeste mensen die kunnen upgraden doen dat in de loop van het jaar. Afgelopen april was 76 procent van de gebruikers overgestapt naar iOS 11. Het is niet zo dat sommige mensen tot het laatste moment wachten om te updaten; de groei heeft namelijk met meerdere factoren te maken. Eén van de belangrijkste is dat mensen verspreid over het jaar hun oude toestel inruilen voor een nieuwe die op iOS 11 draait.

 

 

Snelle overstap naar iOS 12

Bij iOS 12 zal de adoptie waarschijnlijk iets sneller gaan omdat iedereen met een iOS 11-toestel meteen kan overstappen. Je hoeft er dus geen nieuw toestel voor te kopen. Apple is momenteel samen met ontwikkelaars en publieke betatesters bezig met het testen van iOS 12 beta’s. We verwachten de Golden Master (GM-versie) van iOS 12 rond 12 september, als het iPhone 2018 event plaatsvindt.

 

Op welke datum iOS 12 definitief uitkomt is nog een groot vraagteken, maar wij rekenen op de week ná de keynote. Belangrijkste vernieuwingen zijn functies om je smartphoneverslaving te beperken, Memoji en de Siri Shortcuts-app, waarmee je allerlei taken kunt automatiseren.

 

Performanceverbeteringen voor oudere toestellen

Een andere reden waarom de adoptie van iOS 12 waarschijnlijk sneller gaat, is dat Apple rekening heeft gehouden met oudere toestellen. Daardoor hoeven bezitters van een wat oudere iPhone minder bang te zijn dat hun toestel onwerkbaar traag wordt. Vooral de performance moet erop vooruit gaan. Bij eerdere iOS-versies waren mensen wel eens voorzichtig met updaten.

 

Bron iculture.nl
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in